2024-es Magyar bajnokságok

a2
Hungarian Premier League

A magyar első osztálynak tekinthető Hungarian Premier League-ben 10 csapat szerepel akik egyszer játszanak egymás ellen az alapszakaszban. A T20 (120 dobás) formátumú  9. fordulós bajnokságban a győzelem 2, a törölt mérkőzés 1, a vereség 0 pontot ér. Pontegyenlőség esetén az NRR mutató számít. Az alapszakaszt követi a rájátszást ahol a legjobb 4 helyezett szerepel. A rájátszásban minden párharc egy mérkőzésből áll. Az elődöntőben 1. helyezett a 4.-el a 2-ik a 3.-al játszik. Ezután a két továbbjutó küzd meg a bajnoki címért, a két vesztes a bronzéremért lép pályára. A liga nem feljutás-kiesés rendszerű. A bajnokcsapat jogosultságot szerez, hogy részt vegyen a 2025-ös ECL-ben (Bajnokcsapatok Ligája) az ECN szervezésében.


A bajnokság résztvevői:


Budapest Blinders

Budapest Superkings 

Cobra Capitals

Cobra Classic 

Royal Tigers 

Royal Eagles 

Budapest Zalmi 

Debrecen Vikings 

United Család Budapest

Dunabogdány CC


Tudj meg többet
a1
Hungarian Cricket League

A magyar másodosztálynak tekinthető Hungarian Cricket League-ben 3 csapat szerepel ahol minden csapat 4 kört játszik egymás ellen. A T20-as (120 dobás) formátumú 8 fordulós rájátszás nélküli bajnokságban a győzelem 2, a törölt mérkőzés 1, a vereség 0 pontot ér. Pontegyenlőség esetén az NRR mutató számítA bajnokság nem feljutás-kiesés rendszerű. A liga  engedélyezi kettős játékengedélyt, ennélfogva néhány másodosztályú játékos elsőosztályú csapatokban is szerepel, így néhány Dunamenti Kenguru játékos első osztályú csapatokat is erősít.


A bajnokság részvevői: 

 

Dunamenti Kenguruk 

Albatross XI
Budapest Lion Kings (Budapest Lions "B" csapata)


Tudj meg többet
a1
ECS Hungary 2024

A  European Cricket Series 2024 (ECS) egy 10 csapatos T10 (60 dobás) formátumú két hetes torna (2024.07.15.-2024.07.26.) a GB Oval-on magyar csapatok részvételével az ECN szervezésében. A kommentátorral interneten profi módon élőben közvetített rövid dinamikus játékműfaj az ECN oldalán illetve a Youtube-on is elérhető lesz. A torna teljesen független Hungarian Premier League és a Hungarian Cricket League-től. Így előfordul az is, hogy az ECS tornán egy adott csapatában szereplő játékos a magyar bajnokságban más csapatban szerepel. Az A illetve B csoportban 5-5 csapat fog szerepelni, minden csapat kétszer fog játszani csoportellenfelével. A 8 alapszakasz mérkőzést követőn a két csoport első helyezettje bejut közvetlenül a rájátszásba.  A két csoport 2.-3.-4. helyezettje a középszakaszban folytatja a 2. helyezett 2 bonusz pontot, a 3. helyezett 1 bonusz pontot szerez. A két csoport 5. helyezettje búcsúzik a tornától. A középszakaszban bejutó 6 csapat egy kört játszik minden ellenféllel, ezután a 5.forduló legjobb 2 helyezettje mérkőzik meg egymással a középszakasz győzelemért. A rájátszásban a két csoport (A-B) győztes egy egymás elleni mérkőzésen vívják ki a döntőbe kerülést. Ennek a mérkőzésnek a vesztesével fog játszani a középszakasz győztese a döntőbe kerülésért. A döntő 07.26-án kerül megrendezésre. A tornán győzelem 2, törölt mérkőzés 1, a vereség 0 pontot ér. Az ECN ettől az évtől kezdve bevezette a bónusz pontrendszert, ami azt jelenti, hogy további 4 pont megszerezhető a győzelmi pontok mellé. Ha a másodiknak ütő csapat eléri az elsőnek ütő csapat pontjainak 70%-át de nem nyeri meg a mérkőzést akkor 1 bonusz pontot kap, a győztes csapat pedig 3 bonusz pontot szerez. Abban az esetben ha nem éri el a 70%-át akkor az elsőnek ütő csapaté mind a 4 pont. A csoportokban pont egyenlőség esetén az NRR mutató számít. Minden párharc egy mérkőzésből áll. A liga nem feljutás kiesés rendszerű. Kép forrása ecn.cicket

Bajnokság résztvevői:

"A" csoport:
Dunamenti Kenguruk

Budapest Zalmi
Budapest Super Kings
Royal Tigers
Dunabogdány CC


"B" csoport:

Royal Eagles
Kashmir Budapest
Cobras CC
United Család Budapest
Budapest Blinders. 
Tudj meg többet

2023-as Magyar bajnokságok

a3
Hungarian Cricket League

A magyar első osztálynak tekinthető Hungarian Cricket League-ben 9 csapat szerepel akik egyszer játszanak egymás ellen az alapszakaszban. A T20 (120 dobás) formátumú  8. fordulós bajnokságban a győzelem 2, a törölt mérkőzés 1, a vereség 0 pontot ér. Pontegyenlőség esetén az NRR mutató számít. Az alapszakaszt követi a rájátszást ahol a legjobb 4 helyezett szerepel. A rájátszásban minden párharc egy mérkőzésből áll. Az elődöntőben 1. helyezett a 4.-el a 2-ik a 3.-al játszik. Ezután a két továbbjutó küzd meg a bajnoki címért, a két vesztes a bronzéremért lép pályára. A liga nem feljutás-kiesés rendszerű. A bajnokcsapat (Cobra CC) jogosultságot szerez, hogy részt vegyen a 2024-es ECL-ben (Bajnokcsapatok Ligája) az ECN szervezésében. 


A bajnokság végeredménye rájátszással együtt:


1. Cobra CC

2. Royal Tigers CC 

3. Budapest Blinders

4. United Csalad Budapest 

5. Budapest Kings 

6. Dunabogdány CC 

7. Debrecen Vikings 

8. Royal Eagles 

9. Blinders Blizzards


Tudj meg többet
a4
Hungarian Development League

A magyar másodosztálynak tekinthető Hungarian Development League-ben 4 csapat szerepel ahol minden csapat 3 kört játszik egymás ellen. A T20-as (120 dobás) formátumú 9. fordulós rájátszás nélküli bajnokságban a győzelem 2, a törölt mérkőzés 1, a vereség 0 pontot ér. Pontegyenlőség esetén az NRR mutató számítA liga nem feljutás-kiesés rendszerű.


A bajnokság végeredménye: 


1. Royal Falcons 

2. Debrecen Vikings Ultimate 

3. Dunamenti Kenguruk 

4. Albatross CC


Tudj meg többet
a1
ECS Hungary 2023

A ECS Hungary 2023 egy T10 (60 dobás) formátumú 11 csapatos torna az Europen Cricket Network szervezésében. Ami teljesen független a Hungarian Cricket League és a Hungarian Development League-től. A kommentátorral interneten profi módon élőben közvetített rövid dinamikus játékműfaj a Youtube-n is elérhető bajnokságban a győzelem 2, törölt mérkőzés 1, a vereség 0 pontot ér ahol minden csapat egyszer játszik egymással.Pontegyenlőség esetén az NRR mutató számítAz összes mérkőzést élőben közvetített 10. mérkőzéses alapszakasz után az első 4 csapat részt vesz a play off-ban ahol 1. helyezett a 4.-el a 2-ik a 3.-al játszik.  Ezután a két továbbjutó küzd meg a bajnoki címért, a két vesztes a bronzéremért lép pályára. A rájátszásban minden párharc egy mérkőzésből áll. A liga nem feljutás-kiesés rendszerű. Képek forrása ecn.cricket


A bajnokság végeredménye rájátszással együtt:


1. Budapest Blinders 

2. Cobra CC 

3. United Csalad Budapest 

4. Royal Tigers 

5. Royal Eagles 

6. Debrecen Vikings Ultimate 

7. Budapest Kings 

8. Dunabogdány CC 

9. Debrecen Vikings 

10. Royal Falcons

11. Blinders BlizzardsTudj meg többet

2022-es Magyar bajnokságok

a1
Hungarian Premier League

A magyar első osztálynak tekinthető Hungarian Premier League-ben 4 csapat szerepel akik három kört játszanak egymás ellen az alapszakaszban. A T20 (120 dobás) formátumú  9. fordulós rájátszás nélküli bajnokságban a győzelem 2, a törölt mérkőzés 1, a vereség 0 pontot ér. Pontegyenlőség esetén az NRR mutató számít. A liga nem feljutás-kiesés rendszerű. A bajnokcsapat (Royal Tigers CC) jogosultságot szerez, hogy részt vegyen a 2023-as ECL-ben (Bajnokcsapatok Ligája) az ECN szervezésében. 


A bajnokság végeredménye:


1. Royal Tigers CC

2. Budapest Blinders 

3. Cobra CC

4. United Csalad Budapest Tudj meg többet
a1
ECS Hungary 2022

A ECS Hungary 2022 egy T10 (60 dobás) formátumú 5 csapatos torna az Europen Cricket Network szervezésében. Ami teljesen független a magyar bajnokságoktól. A kommentátorral interneten profi módon élőben közvetített rövid dinamikus játékműfaj a Youtube-n is elérhető bajnokságban a győzelem 2, törölt mérkőzés 1, a vereség 0 pontot ér ahol minden csapat egyszer játszik egymással. Pontegyenlőség esetén az NRR mutató számítAz összes mérkőzést élőben közvetített 8. mérkőzéses alapszakasz után az a legjobb 4 csapat kerül kerül be a rájátszásba. A rájátszásban minden párharc egy mérkőzésből áll. A liga nem feljutás-kiesés rendszerű. Kép forrása ecn.cricket


A bajnokság végeredménye rájátszással együtt:


1. Royal Tigers 

2. United Csalad Budapest 

3. Budapest Blinders 

4. Cobra CC 

5. Debrecen Vikings 
Tudj meg többet
a2
Hungarian Championship

A magyar másodosztálynak tekinthető Hungarian Championship-ben 6 csapat szerepel ahol minden csapat két kört játszik egymás ellen. A T20-as (120 dobás) formátumú 10. fordulós rájátszás nélküli bajnokságban a győzelem 2, a törölt mérkőzés 1, a vereség 0 pontot ér. Pontegyenlőség esetén az NRR mutató számítA liga nem feljutás-kiesés rendszerű.


A bajnokság végeredménye: 


1. Dunabogdány CC 

2. Royal Tigers
3. Cobra CC II
4. Budapest Blinders II
5. Debrecen Vikins
6. Budapest Kings Tudj meg többet
a3
Hungarian Club League

A magyar harmadosztálynak tekinthető Hungarian Club League-ben 3 csapat szerepel ahol minden csapat 3 kört játszik egymás ellen. A T20-as (120 dobás) formátumú 6. fordulós rájátszás nélküli bajnokságban a győzelem 2, a törölt mérkőzés 1, a vereség 0 pontot ér. Pontegyenlőség esetén az NRR mutató számítA liga nem feljutás-kiesés rendszerű.


A bajnokság végeredménye: 


1. Dunamenti Kenguruk 

2.Albatross CC
3. Baggy Blues International Tudj meg többet

Korábbi Magyar bajnokságok és bajnokai

Magyar I. Osztály

2021 Magyar I. Osztály - Royal Tigers
2020 Magyar I. Osztály - Royal Tigers
2019 Magyar I. Osztály - Royal Tigers
2018 Magyar I. Osztály - Royal Tigers
2017 Magyar I. Osztály - Royal Tigers
2016 Magyar I. Osztály - Baggy Blues
2015 Magyar I. Osztály - Baggy Blues
2014 Magyar I. Osztály - Baggy Blues
2013 Magyar I. Osztály - Royal Tigers 
2012 Magyar I. Osztály - Budapest Falcons
2011 Magyar I. Osztály - Budapest Falcons
2010 Magyar I. Osztály  - Budapest Falcons
2009 Magyar I. Osztály - Royal Tigers
2008 Magyar I. Osztály - Royal Tigers
2007 Magyar I. Osztály  - Crown

Tudj meg többet
Magyar II. Osztály

2021 Magyar II. Osztály - Cobra CC
Kenguruk 6. hely/7 csapat

2020 Magyar II. Osztály - Cobra CC
Kenguruk 4.hely/4 csapat
2019 Magyar II. Osztály
- Dunabogdány CC
Kenguruk 4.hely/4 csapat
2018 Magyar II. Osztál
y - Dunabogdány CC
Kenguruk 3.hely/4 csapat
2017 Magyar II. Osztály  - Baggy Blues
Kenguruk 4.hely/4 csapat
2016 Magyar II. Osztály - Dunabogdány CC
Kenguruk 4.hely/4 csapat
2015 Magyar II. Osztály - Baggy Blues
Kenguruk 7.hely/7 csapat
2014 Magyar II. Osztály - Dunabogdány CC
Kenguruk 2.hely/4 csapat
2013 Magyar II. Osztály - Baggy Blues
Kenguruk 7.hely/8 csapat
2012 Magyar II. Osztály - Baggy Blues
Kenguruk 3.hely/4 csapat
2011 Magyar II. Osztály  - Cobra CC
Kenguruk 2.hely/4 csapat

Tudj meg többet
Magyar III. Osztály

2022 Magyar III. Osztály - Dunamenti Kenguruk
Tudj meg többet